Kundaliniyoga Dordrecht

Docenten

Ik ben Karin van Hartevelt (1981). Gediplomeerd kinderyoga docent en docent Yoga For The Special Child. Na het afronden van mijn Kundalini yoga Instructor Level één opleiding, ben ik verder gegaan met level twee.

Ik geef al enkele jaren kinderyoga lessen en aangepaste yoga lessen aan mensen met een beperking. Het is een bijzondere reis waar ik erg van geniet.
Na de geboorte van mijn twee kinderen was ik opzoek naar een manier om zelf beter in balans te zijn. Toen zij wat ouder werden en ik ervaarde wat yoga voor mij deed, werd ik nieuwsgierig naar wat yoga voor kinderen kon doen, in deze drukke en met prikkels gevulde tijd. Ik paste yoga steeds meer in ons dagelijks leven toe.
Zo vond ik ook een opleiding waar ik kon leren om yoga lessen te geven aan mensen met een beperking, wat goed aansluit bij mijn werk in de zorg. Het is mooi om yoga te integreren in alle facetten van mijn leven. En ervaringen op te doen met verschillende yogastijlen.
Mijn hart blijft echter terug komen bij Kundalini yoga, de vorm die mij voedt en zorgt dat ik simpelweg meer te geven heb. Meer te geven in mijn gezin, mijn werk, mijn vriendschappen en ook aan mezelf.
Ik ben erg blij dat ik dit mag delen met anderen!
Gedurende mijn opleiding heb ik de gong leren spelen volgens de Kundalini yoga traditie. De gong en het gebruik van klankschalen zullen een onderdeel zijn van de lessen die ik geef.
Ook zal ik regelmatig een gong ontspanningssessie geven. (zie actualiteit)
Voor meer informatie over ‘Yoga For The Special Child’, kijk op mijn website yogavoormij.nl.

Ik ben Armand Mensingh (Kirnbir Singh), geboren in Bandung, Indonesië op11 maart 1948 is erkend Kundalini Yoga (3HO) trainer en woont in Dordrecht.
Ik ben jarenlang werkzaam geweest in de grafische- en reclame wereld en ondernemer.
Ik geef nu trainingen in Kundalini Yoga en Advaita Vedanta voor particulieren en het bedrijfsleven zoals Unilever, Ministerie van Justitie, Rabobank Nederland, ABNAMRO, Overheid, Hogere School en instellingen als Nyenrode Business Spirituality bij prof. en Jezuïet Paul de Blot Sj), Shiatsu opleidingen, Yoga & Vedanta Yoga opleidingen, In Balans Yoga opleidingen en coachings.
Artikelen van mijn hand zijn verschenen in Lotus en Tijdschrift voor Yoga. Verder geef ik voorlichting “Wat is yoga?,  Masterclasses, houd ik  diverse lezingen en ben ik  met yoga op televisie geweest in Nederland (Ohm) en België.

Ik ben Renate Berends (Akalbir Kaur), 1968.  Ik ben een erkend 3HO level 2 docent. Verder heb ik een aantal specialisaties binnen de kundaliniyoga zoals kinder-tieneryoga docent,  Nine min Max bussinessyoga specialist, Karma Kriya Consultant (consulten voor spirituele psychologie) en Docent Consious Pregnancy.

Ik ben begonnen met yoga op  27-jarige leeftijd. Na een ontmoeting de Indiase yogaleraar Jamuna Mishra (Khajuraho India).

Eind jaren negentig kwam ik  terecht bij een open les kundalini yoga. Ik was verrast door het anders zijn van de kundaliniyoga. De leraar speelde op zijn gitaar. Het voelde meteen goed. Ik herinner me dat ik de eerste lessen vooral de slappe lach had, vanwege de aparte oefeningen die we deden.  Ik houd van de afwisselende lessen van de kundaliniyoga, de muziek  en het blije gevoel wat een kundaliniyoga les geeft.

Ik merkte het snelle effect van de kundaliniyoga op mezelf. Ik voelde me krachtiger en helder in mijn hoofd. Ook mijn gezondheid en energieniveau verbeterde met sprongen. Ik begrijp het dan ook helemaal als wordt gezegd dat kundaliniyoga het antwoord is op de hectiek van de huidige tijd. Een tijd die niet alleen druk legt, maar ook uitnodigt om het beste uit jezelf te halen. En waarbij we beseffen dat we het samen moeten doen. De kundaliniyoga biedt daarvoor veel inspiratie en ook praktische tools.