Docenten

Renate Berends

Ik ben Renate Berends (Akalbir Kaur), 1968.  Ik ben een erkend 3HO level 2 docent. Verder heb ik een aantal specialisaties binnen de kundaliniyoga zoals Coaching, Nine min Max bussinessyoga specialist, Karma Kriya Consultant (consulten voor spirituele psychologie), kinder-tieneryoga docent, en docent consious pregnancy.

Ik ben begonnen met yoga op  27-jarige leeftijd. Na een ontmoeting de Indiase yogaleraar Jamuna Mishra (Khajuraho India).

Eind jaren negentig kwam ik  terecht bij een open les kundalini yoga. Ik was verrast door het anders zijn van de kundaliniyoga. De leraar speelde op zijn gitaar. Het voelde meteen goed. Ik herinner me dat ik de eerste lessen vooral de slappe lach had, vanwege de aparte oefeningen die we deden.  Ik houd van de afwisselende lessen van de kundaliniyoga, de muziek  en het blije gevoel wat een kundaliniyoga les geeft.

 

Ik merkte het snelle effect van de kundaliniyoga op mezelf. Ik voelde me krachtiger en helder in mijn hoofd. Ook mijn gezondheid en energieniveau verbeterde met sprongen. Ik begrijp het dan ook helemaal als wordt gezegd dat kundaliniyoga het antwoord is op de hectiek van de huidige tijd. Een tijd die niet alleen druk legt, maar ook uitnodigt om het beste uit jezelf te halen. En waarbij we beseffen dat we het samen moeten doen. De kundaliniyoga biedt daarvoor veel inspiratie en ook praktische tools.

Karin van Hartevelt

Ik ben Karin van Hartevelt (1981). Gediplomeerd kinderyoga docent en docent Yoga For The Special Child. Na het afronden van mijn Kundalini yoga Instructor Level één opleiding, ben ik verder gegaan met level twee.

Ik geef al enkele jaren kinderyoga lessen en aangepaste yoga lessen aan mensen met een beperking. Het is een bijzondere reis waar ik erg van geniet.

Na de geboorte van mijn twee kinderen was ik opzoek naar een manier om zelf beter in balans te zijn. Toen zij wat ouder werden en ik ervaarde wat yoga voor mij deed, werd ik nieuwsgierig naar wat yoga voor kinderen kon doen, in deze drukke en met prikkels gevulde tijd. Ik paste yoga steeds meer in ons dagelijks leven toe.
Zo vond ik ook een opleiding waar ik kon leren om yoga lessen te geven aan mensen met een beperking, wat goed aansluit bij mijn werk in de zorg. Het is mooi om yoga te integreren in alle facetten van mijn leven. En ervaringen op te doen met verschillende yogastijlen.

Mijn hart blijft echter terug komen bij Kundalini yoga, de vorm die mij voedt en zorgt dat ik simpelweg meer te geven heb. Meer te geven in mijn gezin, mijn werk, mijn vriendschappen en ook aan mezelf.
Ik ben erg blij dat ik dit mag delen met anderen!
Gedurende mijn opleiding heb ik de gong leren spelen volgens de Kundalini yoga traditie. De gong en het gebruik van klankschalen zullen een onderdeel zijn van de lessen die ik geef.
Ook zal ik regelmatig een gong ontspanningssessie geven. (zie actualiteit)
Voor meer informatie over ‘Yoga For The Special Child’, kijk op mijn website yogavoormij.nl.

Armand Mensingh
(Kirnbir Singh)

Tutorial Humanologie: Een tutor is een begeleider van je spirituele ontwikkeling, waarbij Humanologie volgens Yogi Bhajan de leidraad is.

Humanologie betekent de expansie van het Zelf, gebaseerd op hu = straling en man = mens/mind.

Volgens Yogi Bhajan heeft ieder mens geboorterecht en recht om zijn ware potentieel te vervolmaken. Humanologie geeft handreikingen in de vorm van Kundalini yogaoefeningen, aangevuld met kennis van de Veda’s en reflecties in ’s mens persoonlijke canon. Deze tijdlijn bestaat uit periodes als: causaal, prenataal, leven, dood.

https://www.youtube.com/watch?v=71EZWvpOvRc

Kundalini Yoga is een complete vorm van yoga, dat ook wel de moeder van alle vormen genoemd wordt. Het is vooral gericht op de adem en kundalini energie en minder op een vorm van gymnastiek.

Yogi Bhajan PhD is Meester in Kundalini Yoga en heeft deze vorm in 1968 in het Westen geïntroduceerd.

De Veda’s bestaan uit heilige geschriften uit de klassieke yoga, waar vooral de yoga filosofie tot uitdrukking komt. https://bevorderinghumanologie.wordpress.com/2023/02/05/humanologie-in-nederland-dankzij-yogi-bhajan/

Armand geeft deze persoonlijke Tutorials op voet van gelijkheid, wederkerigheid en vrijheid.

Voor wie? Iedereen die Zelfkennis ambieert.

Vraag informatie of intake gesprek aan.

Voor informatie               a.mensingh@chello.nl

Mobiel                                 0615164990